Sex og menstruation - kan man det?

Sex og menstruation - kan man det?

Sex menstruation eller kombinationen af de to, dvs. sex under menstruation, er fortsat tabubelagte emner. Du har sikkert også tænkt på, om det er normalt at have et intimt forhold i den periode af måneden, hvor du bløder, eller om det ikke er normalt at have et intimt forhold. Måske har du været flov over at spørge en ven, og selv om du ville ønske, du havde gjort det, har du ikke åbnet op for det med din partner før nu. Lad os først og fremmest få klarhed over tingene! Menstruation er ikke noget at skamme sig over, det er et bevis på din sundhed som kvinde. For det andet er sex og intime forhold vigtige dele af ethvert pars liv, af ethvert menneskes liv. Vi opfordrer dig til at være åben over for dig selv og din partner, og du skal ikke skamme dig over at diskutere, undersøge og ønske at vide mere.

Hvad angår den såkaldte normalitet eller unormalitet ved menstruationssex, kan man diskutere det. Sex under blødning er ikke forbudt, blod er ikke beskidt, men du kan lige så godt vælge ikke at have sex under menstruation. Det handler om dine egne valg, den måde, du har det på, og de beslutninger, du selv træffer. Vores råd er, at du ikke skal skamme dig på nogen måde!

I denne artikel finder du oplysninger, der kan hjælpe dig med at forstå, hvad menstruationssex er, og hvordan du kan nyde det selv i de dage i måneden.

Menstruationssex er et personligt valg

Du kan ikke have sex, når du har menstruation – det er en myte! Der er ikke noget unormalt eller skammeligt ved det, men valget skal være dit eget. I dette tilfælde er det meget vigtigt at drøfte det med din partner. Det er vigtigt at føle sig godt tilpas i sin egen hud og ikke at betragte menstruationsblod som noget dårligt eller beskidt. Menstruation er et levende bevis på, at du er en sund kvinde.

Og hvis du tænker, at menstruationssex kan betyde ubehag i form af pletter på dit sengetøj eller visse overflader, har vi et tip til dig. FemiEko menstruationsskive kan bruges, når du har sex, men pas på, det fungerer ikke som præventionsmetode, og det beskytter dig ikke mod uønsket graviditet.

Ja, du kan have sex, mens du har en Femi.Eko menstruationsskive på

Lad os give dig nogle detaljer om at have sex, mens du har en menstruationsskive på. Denne anordning er udviklet af Femi.Eko-specialister for at give kvinder øget komfort og er innovativ, fordi den passer til forskellige livmoderhalshøjder, dvs. den passer til alle kvinder.

Menstruationsskiven har en universel størrelse, der ikke tager hensyn til menstruationsstrømmen, livmoderhalsens stilling, alder eller fødsel. Menstruationsskiven bruges inde i skeden, hvor den naturligt opsamler blod. Den er placeret under skambenet og passer således på tværs af vaginalkanalens bredde og ikke under livmoderhalsen. Den laver ikke et vakuum, og fordi den ikke er placeret i skeden, kan du have sex, mens du har menstruation, mens du har den på.

Den store fordel er, at der ikke vil være overskud af blod. Vi anbefaler dog, at du er ekstra opmærksom bagefter, når du skal tage den ud, da der er en mulighed for, at den bliver skubbet højere op end normalt. Som nævnt ovenfor beskytter menstruationsskiven dig ikke mod seksuelt overførte sygdomme og fungerer ikke som præventionsmiddel.

På den anden side er det kontraindiceret at have sex, mens man har en engangstampon eller menstruationskop på. Vi vil forklare præcis hvorfor. Selv om menstruationsskiven er et produkt, der indsættes i kroppen, ligesom tamponer eller menstruationskopper, sidder den diagonalt på tværs af skedeåbningen og opsamler menstruation meget højere oppe i skedeåbningen. Så den fylder ikke noget i din vagina, og det giver dig mulighed for at have menstruationssex, mens du har den på. Dette er ikke tilfældet med menstruationskopper eller engangstamponer, som passer direkte ind i skeden.

Menstruationssex er så normalt, som det kan blive, så længe det er dit valg. Du behøver ikke at give afkald på ting og aktiviteter, som du gerne vil lave, bare fordi du er på disse dage i måneden. Du skal ikke skamme dig over din menstruation, men være glad for, at du er en sund kvinde!

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.