Menstruationsskive - det skal du vide, før du prøver det

Menstruationsskive - det skal du vide, før du prøver det

Mens der er mere og mere information tilgængelig om menstruationskopper, er situationen lidt anderledes for menstruationsskiver. 

Der er kvinder, der spørger sig selv: “Er menstruationsskiverne det produkt, jeg har ventet på?“, og til dem, og til dem, der ønsker at vide mere om vores nye produkt, der lanceres eksklusivt af Femi.Eko®, har vi skabt dette materiale.   

I denne artikel vil du finde ud af det:

  • Hvad er forskellen mellem Femi.Eko® menstruationsskive og menstruationskop?
  • Hvordan man indsætter og fjerner menstruationsskiven
  • Sådan genbruges menstruationsskiven sikkert 
  • Hvad er fordelene ved at bruge menstruationsskiven?
  • Ulemper og advarsler

Hvad er forskellen mellem Femi.Eko® menstruationsskiver og menstruationskopper?

Selv navnene på de to produkter viser den store forskel i designet. 

Bægeret har den koniske, bægerlignende form, mens skiven ligner et membran.

Designet er ikke det eneste, der adskiller dem fra hinanden. Placeringen er også anderledes.

Mens menstruationskoppen ikke skubbes særlig højt ind i skeden, hvor den vil skabe det specifikke vakuum, skal menstruationsskiven orienteres så højt som muligt. Den forbliver åben som en cirkel og hviler på skambenet.

Her er en anden vigtig forskel, især for kvinder, der har haft en modvilje mod menstruationskoppen, netop fordi de har hørt om dens specifikke vakuum.  

Menstruationsskiven laver IKKE et vakuum.

Kanten er lidt tykkere, så den sidder godt fast på plads og forbliver åben i den rigtige form, så den opsamler menstruationsblod.

Hvordan indsætter og fjerner du menstruationsskiven?

Når vi taler om en menstruationsskive, taler vi om et genanvendeligt intimt produkt. Den indsættes i kroppen ligesom tamponer eller menstruationskopper.

Det særlige ved dette virkelig innovative produkt er, at det placerer sig selv på diagonalen af skedeåbningen og opsamler menstruation meget højere oppe i skeden.

Normalt sættes tamponer eller menstruationskopper lige ind. De optager plads i skeden, og derfor er det helt kontraindiceret at have sex, mens man bærer disse produkter.

Menstruationsskiven sidder i stedet åben som en cirkel, der hviler på skambenet. Det er netop derfor, at den kan bæres under sex (den optager ikke plads i skeden!).

For at indsætte menstruationsskiven korrekt skal du følge nedenstående trin:

TRIN 1: Hygiejne er vigtigt, hver gang vi taler om kønsorganer og mere end det! Vask derfor hænderne grundigt, før du bruger disken.

TRIN 2: Fold Femi.Eko® Menstruationsskive på midten. Hvis det er første gang, du bruger en skive, vil den hjælpe dig med at trække vejret. Vær opmærksom på, at det er normalt at give din krop tid til at vænne sig til et nyt produkt.

TRIN 3: Hold skiven stramt mellem din tommelfinger og pegefinger. Når du har passeret indgangen til skeden, fortsætter du med at skubbe skiven (hold den stadig stramt). Skub den mod halebenet. Disken placeres bag skambenet (schema de mai jos va clarifica lucrurile).

Når du får placeret skiven korrekt (du kan ikke mærke den, den generer dig ikke), kan du holde den i op til 12 timer, afhængigt af flowet.

Vi anbefaler, at du indstiller en påmindelse, hvis du tror, at du glemmer, at du har skiven på (ja, det er meget nemt at glemme, du vil se:). Som med alle andre menstruationshygiejneprodukter anbefales det ikke at bruge dem i længere tid end 12 timer.

Årsagen er hygiejniske årsager og ikke blodopsamlingskapacitet. 

Selv om menstruationsskiver ikke er blevet forbundet med toksisk chok-syndrom, er det som med ethvert andet menstruationsprodukt tilrådeligt at opretholde en korrekt adfærd ved brug. 

Hvordan kan du vide, om din menstruationsskive er fuld?

Ligesom med menstruationskopper lærer du at genkende de tegn, der fortæller dig dette. 

Pletblødninger, en følelse af at være fuld eller hyppig vandladning kan være tegn på, at det er på tide at tømme din menstruationsskive.

Vi anbefaler, at du har en backup til beskyttelse, når du stadig er ved at lære at bruge produktet korrekt.

Når det er tid til at fjerne menstruationsskiven, skal du følge disse trin:

TRIN 1: For at fjerne skiven skal du vælge et tidspunkt, hvor du føler dig afslappet. 

Husk: disken kan ikke forsvinde nogen steder hen. Du skal nok få det ud! Før din finger ind i din vagina og ræk ind, og tag derefter fat i den særlige ring på skiven. 

Tag fat i ringen, og træk skiven ud. Fordi skiverne er placeret anderledes, kan du trække forsigtigt uden at være bange for at få sugekoppen til at suge.

Hvis du ikke kan nå disken, kan du bruge dine muskler til at skubbe den. Ligesom du ville gøre, hvis du skulle på toilettet. 

TRIN 2: Tøm skiven (vi anbefaler, at du gør det i brusebadet eller over toilettet, da du kan spilde det opsamlede blod). Skyl den grundigt og vask den med neutral sæbe. Så er du klar til at bruge den igen.

TRIN 3: Når cyklussen er færdig, skal du vaske disken, sterilisere den og opbevare den i den særlige Femi.Eko®-pose, som du modtog sammen med din bestilling.

Sådan genbruger du din menstruationsskive på sikker vis 

Det er vigtigt at vide, at Femi.Eko® menstruationsskiven skal steriliseres ved begyndelsen og slutningen af hver menstruation. 

Du kan sterilisere skiven ved at koge den i vand i 10 minutter, men ikke længere end 20 minutter. Sørg for, at skiven forbliver under vand under kogningen!

Hvis det ikke er første gang, du bruger en menstruationsskive under din menstruation (og du allerede har steriliseret den i begyndelsen), kan du desinficere den (med en desinficerende gel, der anbefales til intimpleje). Du kan også bruge en desinficerende klud, men den skal være mærket til intim brug. Ellers risikerer du at irritere slimhinden i skeden ved at tilføre kemikalier til kroppen.

Så:

  • Steriliser altid disken ved begyndelsen og slutningen af menstruationen
  • Opbevar menstruationsskiverne i deres pose eller på et sikkert sted, hvor der ikke er risiko for forurening med parfume, cremer eller andre kemikalier.
  • Brug IKKE desinfektionsmidler eller sæbe til rengøring, som ikke er beregnet til intimområdet

Hvad er fordelene ved at bruge menstruationsskiven?

Listen over de fordele, som en menstruationsskive giver, er på ingen måde lille! 

Derfor er dette produkt allerede populært, selv om det er udkommet relativt fornylig. Faktisk har det været et af de mest ventede produkter, som vores brugere har bedt om igen og igen!

En af grundene til, at kvinder elsker menstruationsskiven, er den frihed, de føler på grund af den.

Disken eliminerer det ubehag, der opstår ved at bære et absorberende stof, fordi den ikke indeholder plastik, ikke flager, ikke klæber til kønsbehåringen, ikke lugter eller tillader lugtdannelse.

Dertil kommer:

  • Kan bæres i op til 12 timer (hvilket betyder, at du kan bruge en dag i din menstruation på at kontrollere to gange om dagen, at alt er i orden)
  • Velegnet til alle typer livmoderhals
  • Giver beskyttelse uanset flow
  • Kan genopfyldes i op til 5 år
  • Du kan have sex, mens du har den på
  • Kan bæres, hvis du har en spiral
  • Forhindrer bakterievækst og er let at bære
  • Miljøvenlig og bæredygtig

Er dette det perfekte produkt?  

For kvinder, der ønsker bekvemmelighed, total bevægelsesfrihed og ikke længere er afhængige af at skulle betale månedligt for menstruationshygiejne, er dette produkt meget tæt på perfektion.

Derudover må vi ikke glemme, at du ved at bruge det forhindrer, at der opstår bjerge af affald, og du beskytter virkelig miljøet!

Men menstruationsskiven har også et par ulemper, som det er værd at være opmærksom på. Blandt dem:

  • Ikke egnet til teenagere (piger ved første menstruation)
  • Når du tager den af, kan du blive plettet, HVIS du ikke er oven på toilettet eller i brusebadet
  • Skiverne kan tømme sig selv, når du bruger toilettet (deres indhold ender i toilettet sammen med urinen). Dette fænomen kaldes selvdumping. Når dette sker, kan det være nødvendigt at omlægge menstruationsskiven.

Selvdumpning er ikke obligatorisk (nogle kvinder oplever det af og til, mens andre slet ikke gør det – for nogle kvinder repositionerer diskusskiven sig selv, mens andre er nødt til at repositionere den efter selvdumpning)

Hvad du også bør vide er, at:

  • Vi anbefaler ikke, at du bruger Femi.Eko®-disc’en i mere end 12 timer.
  • Du bør ikke bruge skadelige kemikalier til at rense menstruationsskiverne, såsom eddike, te-træolie, antibakteriel sæbe, almindelige hånddesinfektionsmidler, brintoverilte og andre husråd.
  • Hvis du oplever feber eller kvalme i forbindelse med brugen, skal du stoppe med at bruge menstruationsskiven

Du må ikke bruge Femi.Eko® menstruationsskiven, hvis du har en bakteriel infektion eller candidiasis, og udskift den straks, hvis:

– du brugte det, mens du havde candidiasis eller en vaginal infektion, der blev opdaget senere

– tabte den i toilettet

– du opdager en klæbrig film eller et pulver oven på den.

Du bør diskutere brugen af discus med din læge, hvis:

  • du havde STS
  • for nylig har gennemgået en gynækologisk operation, født eller haft en abort
  • har en vaginal infektion
  • du aldrig har haft samleje og er bekymret for at holde din hymen intakt

Til sidst:

Menstruationsskiven har, ligesom menstruationskoppen, potentiale til virkelig at ændre dit liv.

Ud over at hjælpe dig med at spare penge på 300 bind/absorberende bind/år, er menstruationsskiverne en komfortabel, moderne, diskret og pålidelig løsning. Ingen vil vide, at du har det på, og du behøver ikke at løbe på badeværelset for at tjekke, om der er pletter. Så du vil bemærke, at du er mere selvsikker, har mere kontrol, er fri og uafhængig. Du vil føle dig beskyttet og ren, du vil ikke have ubehagelige lugte og lækager, og menstruation vil blive en anden del af dit liv, som gør dig virkelig speciel og stærk, end dengang du frygtede dengang.

Ud over at hjælpe dig med at spare penge på 300 bind/absorberende bind/år, er menstruationsskiverne en komfortabel, moderne, diskret og pålidelig løsning.Er du klar til at prøve menstruationsskiven? Bestil den HER.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.