Løsninger til menstruationssmerter: Sådan slipper du af med ubehag og har det godt under din menstruation

Løsninger til menstruationssmerter: Sådan slipper du af med ubehag og har det godt under din menstruation

Vi er kvinder, men vi er forskellige. Alle kender deres krop, behov og ønsker, og da menstruation er en del af vores liv og ikke burde være et tabuemne, vil vi, kvinderne, der repræsenterer mærket af genanvendelige menstruationsprodukter Femi.Eko, gerne dele erfaringer, løsninger og alternativer designet til at hjælpe med at gøre din menstruation normal.

Vi vil have dig til at nyde alle de aktiviteter, der glæder dig, se venner, socialisere, dyrke sport, gå til stranden. Men menstruationssmerter er hovedårsagen til menstruationsgener. Nogle mennesker føler dem alvorligt, mens de for andre kvinder er ikke-eksisterende. Det hele afhænger af kroppen. Hører du til kategorien af ​​dem, for hvem menstruationssmerter er en plage hver måned, vil vi gerne hjælpe dig med nogle nyttige oplysninger og løsninger. Du finder dem alle i denne artikel.

Alt du behøver at vide om menstruation

Menstruationscyklussen kan være en svær tid for mange kvinder på grund af menstruationssmerter, der kan opstå før eller under menstruationen. Disse smerter kan variere fra milde til svære og kan påvirke livskvaliteten betydeligt. Du skal dog vide, at du kan holde dem i skak og nyde livet selv på de dage i måneden.

Den første menstruation eller menarche – som det hedder på lægesprog – indtræffer omkring 10-års alderen. Afhængigt af organismen kan den dukke op tidligere eller senere, op til 12-13 år. Det er meget vigtigt at vide, at menstruation er tegn på, at du er en sund kvinde i forhold til dit reproduktive system.

Når du har din menstruation, gennemgår din krop en række forandringer, der starter allerede før blødningen opstår. Han er med andre ord ved at forberede sig på en eventuel graviditet, for ægløsningen begynder. Hvis ægget ikke er befrugtet, så opstår menstruation. Denne proces gentages månedligt, og perioden for eliminering af menstruationsblod varierer fra 3 til 7 dage.

Under menstruation kan mængden af ​​udgydt blod være tung, moderat eller let. Dette aspekt førte til, at vi skabte genanvendelige menstruationstrusser, tilgængelige i en række forskellige modeller og med forskellige grader af sugeevne, under hensyntagen til alle menstruationsflows. I netbutikken kan du finde hele udvalget af Femi.Eko menstruationstrusser, som beskytter dig i op til 12 timer uden lækage og uden ubehagelige lugte, hvilket giver dig øget komfort og bevægelsesfrihed til alle dine aktiviteter.

Hvad er hovedårsagerne til menstruationssmerter?

Milde menstruationssmerter og tålelige smerter i lænden er normale før blødning og i løbet af de første par dage af menstruationen. De vises, når livmoderen trækker sig sammen. Nogle kvinder føler meget lidt, hvis slet ikke, disse menstruationssmerter, mens andre føler virkelig ubehag.

Andre almindelige symptomer på menstruation

Ud over smerter i underlivet og lænden kan kvinder under menstruation også opleve andre symptomer som træthed, oppustethed, diarré og kvalme. Også brystsmerter før den første blødningsdag er et symptom, der er specifikt for menstruation. Intensiteten af ​​disse symptomer er forskellig fra kvinde til kvinde, men hvis du mærker dem kraftigt hver måned og oplever, at du ikke er i stand til at udføre dine daglige aktiviteter af nogen art, anbefaler vi, at du kontakter din gynækolog for et grundigt eftersyn.

Sådan opretholder du din intime hygiejne under menstruationscyklussen

Menstruation er en meget normal ting, blodet er ikke snavset, og du skal ikke skamme dig over din krop under din menstruation. Med hensyn til personlig hygiejne anbefaler vi:

  • at vaske det private område morgen og aften og gerne efter toiletbesøg, kun med vand og en sæbe med neutral PH.
  • Brug ikke brusegeler eller parfumerede intimgeléer, da du kan ødelægge skedefloraen.
  • At bruge menstruationsprodukter lavet af 100% naturlige materialer: menstruationstrusser eller Femi.Eko genanvendelige absorbenter – i stedet for klassiske absorbenter, en menstruationskop eller en menstruationsskive lavet af vores specialister – i stedet for engangstamponer.

Afspændingsteknikker og andre nyttige tips til at bekæmpe menstruationssmerter

I løbet af sin levetid bruger en kvinde, hvad der svarer til omkring 10 år på menstruation. Forestil dig, at du, akkumuleret, i et årti vil møde ubehag og menstruationssmerter. Det lyder forfærdeligt, det er det! Hvad kan man gøre for at mindske kramper, for at føle sig beskyttet og for at genoprette din livsglæde på de dage i måneden? Der er løsninger og alternativer, som du kan bruge til at få det bedre under din menstruationscyklus.

Jeg har samlet nogle anbefalinger til bedre at klare perioden i den månedlige cyklus, i tilfælde af at du også “nader” menstruationssmerter:

  • Påfør varme kompresser lokalt (på maven og ryggen). Varmen vil lindre smerten.
  • Tag varme bade om aftenen før sengetid. Forsigtig! Brug ikke varmt vand, da det er kontraindiceret.
  • Massér mave og ryg med lette bevægelser
  • Træn før og under din menstruation (let jogging, gåture i naturen, pilatesøvelser)
  • Prøv yoga. Vi anbefaler dig:

→ Cobra-stilling (Bhujangasana): Denne stilling strækker mavemusklerne, hvilket kan hjælpe med at lindre menstruationssmerter.

→ Fiskestilling (Matsyasana): virker på lænden og er en stilling, der kan reducere smerter under menstruationscyklussen.

→ Skomagerstilling (Baddha Konasana): Denne stilling hjælper med at åbne bækkenregionen og kan være særlig nyttig under menstruation.

→ Hoved til knæ-stilling (Janu Sirsasana): Denne stilling kan hjælpe med at lindre mildt menstruationsgener.

  • Undgå at spise fed og salt mad
  • Erstat kaffe med te
  • Hydrat (drik masser af væske: vand, te, varme supper)
  • Få nok hvile

Bekæmp menstruationssmerter, nyd dine yndlingsaktiviteter, tid tilbragt med dine kære og al den komfort, som de innovative menstruationsprodukter skabt af vores specialister tilbyder dig. Vi, Femi.Eko-kvinderne, har en opfordring: “Lad være med at sætte dit liv på pause under menstruationen!”

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.