Kemikalier i tamponer

Kemikalier i tamponer

En nylig undersøgelse udført af forskere ved UC Berkeley har afsløret tilstedeværelsen af giftige metaller, såsom arsen, cadmium og bly, i forskellige mærker af hygiejnebind. Disse fund understreger behovet for sikrere valg til menstruationshygiejne. Femi.Eko® er her for dig med genanvendelige menstruationsprodukter, lavet af naturlige materialer for at give dig komfort og sikkerhed hver dag.

Ifølge de nuværende regler i Den Europæiske Union er producenter af tamponer og bind ikke forpligtet til at oplyse specifikke ingredienser på deres etiketter. Selvom der er strenge miljø- og sikkerhedskriterier for at opnå EU's miljømærke, inkluderer disse ikke kravet om at liste alle ingredienser på emballagen.
"Jeg håber virkelig, at producenterne vil blive forpligtet til at teste deres produkter for metaller, især for giftige metaller. Det ville være interessant at se, hvordan offentligheden vil kræve dette eller kræve bedre mærkning af tamponer og andre menstruationsprodukter," sagde Shearston, forskeren og forfatteren af undersøgelsen, og understregede vigtigheden af sikkerhedsforanstaltninger og gennemsigtighed for alle kvinders sundhed.

De Giftige Metaller og deres Indvirkning på Sundheden

Hvorfor skal du bekymre dig? Huden i skeden har et højt absorberingspotentiale, meget højere end huden på andre dele af kroppen.

Da 50-80% af kvinder bruger bind og tamponer i flere timer hver måned, bliver eksponeringen for disse stoffer en betydelig risiko. Her er, hvordan de kan påvirke dig:

  • Infertilitet: Giftige metaller kan forstyrre de endokrine systemer, påvirke fertiliteten og øge risikoen for infertilitet.
  • Diabetes: Undersøgelser viser en sammenhæng mellem eksponering for tungmetaller som cadmium og arsen og udviklingen af type 2-diabetes.
  • Kræft: Arsen øger risikoen for kræft, især i hud, lunger og blære.
  • Kardiovaskulær sygdom: Metaller kan bidrage til udviklingen af kardiovaskulære sygdomme, herunder hypertension og åreforkalkning.
  • Endokrin forstyrrelse: Giftige metaller kan forstyrre den normale funktion af det endokrine system, hvilket fører til hormonelle ubalancer.
  • Demens: Langvarig eksponering for bly kan alvorligt påvirke de kognitive funktioner og føre til udvikling af demens.

Kathrin Schilling, medforfatter af undersøgelsen, udtalte: “Selvom giftige metaller er allestedsnærværende, og vi udsættes for lave niveauer til enhver tid, viser vores undersøgelse klart, at metaller også er til stede i menstruationsprodukter, og kvinder kan være i større risiko ved at bruge disse produkter.”

Løsningen? Genanvendelige Menstruationsprodukter

I lyset af disse fund bør kvinder have et bredt udvalg af hygiejneprodukter til at håndtere deres menstruation. Genanvendelige produkter lavet af naturlige materialer er essentielle for kvinders sundhed og sikkerhed. Femi.Eko® tilbyder forskellige sikre og naturlige menstruationsprodukter, såsom:

Menstruationstrusser:

Menstruationstrusser lavet af hamp og økologisk bomuld er skånsomme mod huden og reducerer risikoen for irritationer og infektioner. Hamp er kendt for sine naturlige antibakterielle egenskaber, og økologisk bomuld sikrer optimal åndbarhed.

De absorberende lag er blevet testet og bevist at være 20% mere effektive end standardnormerne mod bakterier som colibakterier, stafylokokker og candida (svamp), hvilket sikrer beskyttelse og komfort hele dagen.

Menstruationsdiske:

Femi.Eko® menstruationsdiske er lavet af 100% medicinsk silikone og indeholder Saniconcentrate, en antibakteriel forbindelse for ekstra beskyttelse. De har også en udtræksring for nem og sikker brug.

Takket være Saniconcentrate-teknologien kræver vores diske ikke hyppig sterilisering, hvilket giver en hygiejnisk og praktisk løsning til menstruationshygiejne.

Genanvendelige Bind:

Lavet af økologisk bomuld og hamp, ligesom menstruationstrusserne, tilbyder genanvendelige bind den bevægelsesfrihed og tillid, du har brug for hver dag.

Disse bind fås i forskellige størrelser og absorberingsniveauer, tilpasset forskellige flows og behov. De er designet til at give maksimal komfort og pålidelig beskyttelse.

Menstruationsbadetøj:

Menstruationsbadetøj giver sikker beskyttelse i vandet, så du kan nyde havet og solen, selv under din menstruation. Lavet af åndbare og komfortable materialer, er vores badetøj effektivt til at håndtere menstruationsflow, hvilket sikrer dig bevægelsesfrihed.

Menstruationskopper:

Menstruationskopper er lavet af 100% medicinsk silikone og indeholder Saniconcentrate. De er designet til at give komfort, sikkerhed, beskyttelse og bevægelsesfrihed til håndtering af menstruationen. Hos Femi.Eko® kan du finde forskellige størrelser af menstruationskopper, perfekt selv for teenagepiger.

Takket være Saniconcentrate-teknologien kræver kopperne ikke hyppig sterilisering, hvilket giver en hygiejnisk og praktisk løsning til menstruationshygiejne.

Hvorfor Vælge Femi.Eko®?
  • Sikker Beskyttelse: Femi.Eko® tilbyder genanvendelige menstruationsprodukter lavet af sikre materialer som hamp, økologisk bomuld og medicinsk silikone. Disse giver fremragende beskyttelse og reducerer risikoen for infektioner.
  • Komfort i Op til 12 Timer: Femi.Eko® produkter sikrer beskyttelse i op til 12 timer afhængig af menstruationsflowet, og de hudvenlige materialer giver maksimal komfort.
  • Besparelser og en Glad Planet: Ved at bruge genanvendelige produkter hjælper du ikke kun med at reducere menstruationsaffald, men på længere sigt er dette valg også mere økonomisk end månedlige køb af engangsprodukter.

Valget af Femi.Eko® produkter er gavnligt for personlig sundhed og for at beskytte miljøet. Med innovative, sikre og økologiske menstruationsprodukter redefinerer Femi.Eko® menstruationsoplevelsen og tilbyder kvinder over hele verden den frihed og komfort, de har brug for.

Vi er nysgerrige, hvad synes du om undersøgelsen udført af UC Berkeley? Fortæl os nedenfor i kommentarfeltet.

 Forskning:

     

     

    Tilbage til blog

    Indsend en kommentar

    Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.