Kan en menstruationskop hjælpe dig med at slippe af med menstruationssmerter?

Kan en menstruationskop hjælpe dig med at slippe af med menstruationssmerter?

Menstruationskopper er menstruationsplejeprodukter, der har vundet stor popularitet på det seneste, mest på grund af de unikke fordele, de tilbyder kvinder. Menstruationskopper er lavet af meget blød medicinsk silikone og passer til enhver kvindes anatomi. Mange kvinder finder dem mere behagelige end traditionelle anordninger og en sikker og effektiv metode til menstruationspleje. Med en menstruationskop er risikoen for lækage minimal, fordi anordningen isolerer lækagen inde i kroppen og kan bæres, selv når man laver anstrengende fysisk aktivitet. Afhængigt af flowet kan du nyde bevægelsesfrihed i op til 12 timer og mange andre længe ventede fordele for alle kvinder. Kopperne kan også genbruges i 2-5 år, hvilket gør dem til en smart, økonomisk og velegnet løsning for enhver moderne kvinde. 

Læs artiklen nedenfor og find ud af fordelene ved at bruge en menstruationskop, information om, hvordan du bruger en menstruationskop for første gang, og svaret på spørgsmålet: Kan koppen også hjælpe mod menstruationssmerter?

Fordele ved at bruge menstruationskopper

Menstruation er meget stressende for mange kvinder. Da gentagelsen er månedlig, synes stressen aldrig at ophøre. Og når menstruationen overlapper med vigtige begivenheder, synes problemets omfang at blive forstærket. Den 19-årige tennisspiller Zheng Qinwen tilskrev sit nederlag i fjerde runde ved Roland Garros menstruationskramper: “Det er bare tøseting, og jeg har altid sådan en smerte den første dag” (kilde her). Menstruationssmerter kan være knusende, og den smertestillende løsning kan virke for nogle kvinder. Men nogle kvinder, der har brugt menstruationskopper, har rapporteret om færre menstruationssmerter. Menstruationskoppen lægger et pres på livmodermuskulaturen, som er ansvarlig for præmenstruelle kramper. Det vil sige, at den ikke tillader musklerne at trække sig så meget sammen, og som følge heraf mindskes kramperne i intensitet. 

Når du vælger at bruge menstruationskopper, har du desuden mange andre fordele, bl.a.: 

  • 6-12 timers kontinuerlig brug (afhængigt af dit flow)
  • 100% biokompatibel medicinsk silikone, der ikke understøtter bakteriekulturer
  • Design med en justerbar hale, der passer perfekt til din anatomi
  • Giver ikke vaginal tørhed
  • Økonomisk metode – ingen månedlige tilbagevendende omkostninger
  • Grøn løsning – mindre affald genereres hver måned
  • Du kan have den på i poolen, under brusebadet, under træning
  • Langtidsbrug (op til 5 år)
  • Forskellige størrelser fås – også til jomfruelig anatomi – TEEN størrelse
  • Fordelagtige komplette pakker til intimpleje: menstruationskopper, menstruationstrusser, genanvendelige bind

Første brug af en menstruationskop – regler og anbefalinger

Hvis du vil prøve menstruationskopper, er der nogle få ting, du skal huske på, før du køber dem. For det første skal du sikre dig, at du vælger den rigtige størrelse. Der findes 3 størrelser: en til teenagere op til 18 år og jomfrupiger, en til kvinder, der har født vaginalt, og en til kvinder, der ikke har født vaginalt. Få mere at vide om, hvilken størrelse menstruationskop der er den rigtige for dig: menstruationskop størrelse A og menstruationskop størrelse B. Femieko menstruationskopper passer til forskellige typer livmoderhals (lav, medium, høj), og halen på disse kopper er justerbare, hvilket betyder, at du kan klippe dem, så de passer perfekt til din krop.

Brugen er enkel, men det er helt sikkert nødvendigt at følge nogle få enkle regler, som sikrer både beskyttelse af dit helbred, korrekt brug af en menstruationskop og maksimal effektivitet af denne nye enhed. 

Før du bruger en menstruationskop første gang, er det vigtigt at sterilisere koppen. Dette kan gøres ved at koge i vand i 10 minutter. Hver gang du sætter en menstruationskop i eller fjerner den, skal du vaske dine hænder. Derefter: 

  1. Fold koppen i form af bogstavet C eller andre former – se vores Tik-Tok-kanal :). Denne proces vil gøre det meget nemt at sætte koppen ind. Den bløde silikone, som den er lavet af, gør den let at bøje.
  2. Find en behagelig stilling til at åbne vulva og vagina.
  3. Sæt koppen ind i skeden og drej den for at forsegle rummet (koppens ring vil sidde fast på skedevæggene, og lækage vil kun blive deponeret inde i koppen)
  4. Afhængigt af dit flow skal du tømme koppen med et interval på mellem 4-12 timer. Ved første brug anbefaler vi, at du overvåger dit flow nøje og tømmer koppen efter de første 4 timer. Efter nogle få anvendelser vil du begynde at vide bedre, hvad det optimale tømningsinterval er, afhængigt af hver dag i din cyklus. 
  5. Når du vil fjerne koppen, skal du sætte fingeren ind ved siden af koppen. Herved kommer der luft ind, og vakuummet bliver brudt. Fjern koppen, tøm indholdet og skyl med vand. 

Vi anbefaler, at du opbevarer koppen på et rent sted i den pose, du modtager, når du ikke bruger den, når du køber den. 

Det er en hurtig og nem proces at bruge en menstruationskop. Følg ovenstående regler, og du vil få en problemfri oplevelse hver gang du bruger en menstruationskop, men frem for alt sikkerhed under din menstruation. Det vakuum, der skabes omkring ringen i en menstruationskop, minimerer muligheden for lækage og pletter. Det er dog værd at huske på, at det kan tage et par forsøg, før du er sikker på, at du har lært at indsætte og fjerne alle typer menstruationskopper korrekt. Derfor anbefaler vi, at du, når du bruger en kop for første gang, afprøver hele processen derhjemme. Følg ovenstående trin, bær koppen i et par timer, bliv fortrolig, og når du først er vant til den, kan du udføre enhver form for aktivitet, når som helst, ligesom på en normal dag.
Brug af en menstruationskop betyder bevægelsesfrihed og en ny måde at passe på dig selv under din menstruation: bedre, sikrere, billigere og helt sikkert miljøvenlig! Det er værd at prøve en menstruationskop selv. Millioner af kvinder har allerede prøvet det og opdaget glæden ved at leve i det teknologiske århundrede. Oplev menstruationskopper fra det danske mærke FemiEko og andre nye løsninger til den moderne kvinde.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.