Sved i lysken (skambenet): hvorfor opstår det, og hvordan kan man forhindre det?

Sved i lysken er stadig et tabubelagt emne. Selv om der ikke tales så meget om det, påvirker det mange kvinder og kan føre til nogle ret pinlige øjeblikke. For at bekæmpe det er det vigtigt at vide alt om sved på skinnebenet: hvorfor det opstår, og hvordan man kan forebygge det. 

Når vi taler om svedning generelt, taler vi om en normal proces, hvorved vores krop regulerer sin temperatur. Der opstår bekymring, når svedproduktionen er overdreven og fører til ubehag. Selv om vi oftest sveder i armhulerne, oplever nogle mennesker sved i skambenet på grund af svedkirtler i lysken. Hormoner, stofskifte eller følelsesmæssig tilstand er blot nogle af de faktorer, der kan føre til, at det opstår, og når det produceres i overskud, kaldes det i medicinske termer for hyperhidrose. 

Hvis du har oplevet sved i lysken og spekulerer på, hvad du kan gøre for at forhindre det, skal du vide, at der findes metoder, der kan hjælpe. Brug f.eks. kun undertøj, der er fremstillet af 100 % naturlige materialer. Vi anbefaler Femi.Eko menstruationstrusser, som er velegnede både til denne tid af måneden og til sved i kønsorganerne. 

Årsager til overdreven svedtendens i lysken

For bedre at forstå, hvad der sker med din krop, når der opstår sved i lysken, er det vigtigt at vide, hvad der forårsager det. Svedkirtlerne i dette område af kroppen bliver overaktive og forårsager overdreven svedproduktion i visse situationer som f.eks:

Intensiv træning

Intensiv sport får dig generelt til at svede, og det kan ske over hele kroppen. Og hvis du f.eks. løber eller træner dine benmuskler i fitnesscentret, vil din underkrop producere mere sved, også i lysken.

Skamhår

Skambehåring fremmer forekomsten af bakterier og følelsen af fugt, og derfor kan du opleve øget ubehag, kløe og dårlig lugt, når kirtlerne udskiller sved i lysken. 

Utilstrækkeligt undertøj

Undertøj er vigtigt for enhver kvindes komfort, uanset hvilken dag i måneden. For at føle dig beskyttet og undgå ubehagelig lugt eller kløe anbefaler vi, at du undgår trusser af syntetisk stof, som ikke tillader huden at ånde. Desuden holder de på fugten og øger følelsen af varme, hvilket gør sveden besværlig. Vælg altid undertøj af naturlige materialer, der kan absorbere og bortlede fugt.

Overgangsalder

Ændringer i hormonniveauet hos kvinder over 45 år forårsager ofte hedeture, som kan føre til kraftig sved, selv i lysken. 

Angst eller stress

Hvis du sveder meget og på alle områder af kroppen, kan det skyldes angst og stress.

Diabetes

Diabetes kan forårsage pludselige ændringer i glukoseniveauet, hvilket igen kan forårsage overdreven svedproduktion hos både mænd og kvinder.

Fedme

Personer, der oplever dette problem, er tilbøjelige til at svede under armene. 

Løsninger til sved i lysken

Selv om sved i kønsorganerne er et problem, der kan give dig en masse hovedpine – øget ubehag, fugt og ubehagelig lugt – skal du ikke bekymre dig! Der findes løsninger, som du kan bruge, f.eks. større livsstilsændringer (afbalanceret kost, mindre stress, udskiftning af undertøj med 100 % naturlige materialer) eller visse behandlinger, men kun efter en lægelig undersøgelse af en specialist.

Hvad kan du gøre med det samme for at forebygge sved i skambenet? Udskift dit syntetiske undertøj og vælg i stedet fugtighedsvenlige produkter. Det betyder 100 % naturlige stoffer, som tillader huden at ånde og har evnen til at absorbere og fjerne sved og ubehagelige lugte. Med dette i tankerne har Femi.Eko-specialisterne udviklet trussedesigns, som du kan bruge til både menstruation og sved i intimlivet.

Ida menstruationstrusser har f.eks. et absorberende område af økologisk bomuld, der beskytter uden PFA eller andre skadelige kemikalier. De 4 forskellige lag af beskyttende materiale gør dem også ekstremt effektive i tilfælde af sved under armene. Du glemmer den ubehagelige følelse af vådhed, og du slipper for stress som følge af ubehagelig lugt. Du vil føle dig beskyttet og sikker fra første gang, du har dem på. 

Hvis du er en konstant motionist, så har vi det nyeste produkt fra Femi.Eko, Victoria menstruationsstrømpebukser, til dig. De er omhyggeligt designet til at give effektiv beskyttelse i op til 12 timer under menstruation. Men oven i købet er de takket være det 4-lags beskyttende materiale ideelle mod enhver form for lækage. Du kan også bruge dem, hvis du har urininkontinens, kraftig udflåd eller sved i skambenet.

Og Nanna trusse-modellen giver en høj grad af komfort ved daglig brug ved vaginal udflåd eller sved i lysken.

Hvornår skal du gå til lægen

Det første skridt er at ændre din livsstil, dvs. droppe usunde fødevarer, fjerne stillesiddende og stress fra dit liv og have en meget god personlig hygiejne. Men hvis overdreven sved under armene fortsætter, anbefales det, at du konsulterer en specialist.

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LÆS MERE

Combo

Femiekos retentionskapacitet / 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Mega Heavy

Femiekos retentionskapacitet / 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Ekstra Heavy

Femiekos retentionskapacitet / 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Super Heavy

Femiekos retentionskapacitet / 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Heavy

Femiekos retentionskapacitet / 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Moderate

Femiekos retentionskapacitet / 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Let

Femiekos retentionskapacitet / 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL: