Ved enhver ordre afgivet mellem 08.12.2022 - 02.01.2023 på mindst 149 kr. modtager du en garanteret genanvendelige stofbind i GAVE!

Menstruationsskive vs menstruationskopper: hvilket valg er bedst?

Menstruationsskive vs menstruationskopper

Menstruationsskiver  og menstruationskopper er to af de mest innovative produkter inden for intimhygiejne. Kvinder, der ønsker at tilbyde andre kvinder et komfortabel, sikkert og økonomisk alternativ til den tid på måneden, har udviklet disse produkter til at erstatte engangs bind og -tamponer med stor succes. 

Hvis du ikke har prøvet et af FemiEkos produkter, genanvendelige-bind eller menstruationskopper før, men du har hørt, at de gør bekymringerne om at skulle skifte bind eller tampon hver anden time mindre, så får du oplysninger i denne artikel, der kan hjælpe dig med at træffe det bedste valg for dig og din krops behov.

I det følgende vil du finde ud af:

 • Hvad en menstruationskop er
 • Hvad en menstruationsskive er? 
 • Hvilke materialer de er lavet af?
 • Hvordan du sætter dem i og fjerner dem igen?
 • Hvor længe du kan anvende dem?
 • Om de kan genbruges?
 • Hvordan de skal rengøres og opbevares? 
 • Om der er nogen risiko ved at anvende dem? 

Vi taler også om myterne omkring anvendelse af menstruationsskiver og menstruationskopper.

I det følgende vil du finde ud af, hvad en menstruationskop er, hvad en menstruationsskive er, hvilke materialer de er lavet af, hvordan du sætter dem i og fjerner dem igen, hvor længe du kan anvende dem, om de kan genbruges, hvordan de skal rengøres og opbevares, og om der er nogen risiko ved at anvende dem. Vi taler også om myterne omkring anvendelse af menstruationsskiver og menstruationskopper: 

Hvad er en menstruationskop?

Hvad er en menstruationskop?

FemiEkos menstruationskop er et intimt produkt fremstillet af 100 % medicinsk silikone, der er special designet til at blive brugt under menstruation som et sundt, økonomisk og miljøvenligt alternativ til de traditionelle hygiejneprodukter til kvinder. Koppen bruges inde i skeden og beskytter effektivt mod lækage. I modsætning til en tampon, der absorberer menstruationsblodet, opsamles blodet inde i koppen. En beskyttende kop-ring hjælper med at skabe et vakuum i skedeåbningen og giver dermed optimal sikkerhed. Du glemmer faktisk, at du har menstruation, især fordi du kan lade den sidde i op til 8-10 timer, hvis ikke du har en kraftig blødning. Den fås i to størrelser, afhængigt af din livmoderhalstype (lav/medium eller høj).

Hvad er en menstruationsskive?

Hvad er en menstruationsskive?

Den 100% medicinske menstruationsskive i silikone er vores nyeste produkt, der er designet til at opfylde alle kvinders behov og passe til forskellige livmoderhals højder. Den har en universel størrelse, der ikke tager hensyn til menstruations strømmen, livmoderhalsens stilling, alder eller fødsel. Menstruationsskiven bruges inde i skeden, hvor den opsamler blodet naturligt uden at skabe bakterier, irritation eller ubehagelige lugte. Den er placeret under skambenet og passer derfor på tværs af skedeåbningen og ikke under livmoderhalsen som en menstruationskop. I modsætning til koppen kan skiven bruges uden problemer, selv om du har en spiral, da den ikke danner vakuum. 

Og ja, som nævnt i anden artikel om FemiEko menstruationsskiver, kan du have sex, mens du har den oppe.

Menstruationskop vs. skive: Materiale

Hvad angår det materialet de er lavet af, skal du vide, at det er helt sikkert for dig at anvende, da der ikke er nogen risiko for at forårsage vaginal infektion eller tørhed. Selvfølgelig så længe du følger alle hygiejneregler, før du bruger dem. Både koppen og menstruationsskiven er fremstillet af 100% medicinsk silikone af tysk kvalitet, der er biokompatibel og bakteriefri. Begge har attesteringer og kvalitets certificeringer, der garanterer, at du kan anvende dem sikkert, f.eks. ISO, CE, FDA, MSDS osv. 

Menstruationskop vs. disk: indsættelse og fjernelse

Selv om begge produkter indsættes i skeden, er metoden til indsættelse og fjernelse lidt anderledes, og vi forklarer præcis, hvordan du skal gøre.

Menstruationskoppen indsættes i skeden og placeres under livmoderhalsen. Før indføring skal du vaske dine hænder grundigt og sikre dig, at produktet er steriliseret. Derefter:

 • Bøj koppen i form af bogstavet C, sæt koppen ind i skeden, drej den, så den åbner sig helt og danner et vakuum. Nu er rummet forseglet, koppens ring er fastgjort til skedevæggene, og menstruationsvæsken opsamles inde i uden risiko for at blive farvet. 
 • Hvis du vil fjerne og tømme den, skal du vaske dine hænder grundigt igen. Før din finger ind i skeden på siden af koppen for at bryde vakuumet. Træk den ud, tøm den, og skyl den derefter med vand.

Menstruationsskiven er placeret bag skambenet og passer på tværs af skedeåbningen og ikke under livmoderhalsen som med menstruationskoppen. Vask dine hænder, før du indsætter den, og sørg for, at den er steriliseret. Derefter:

 • Fold skiven på langs, og sæt den ind i skeden med den runde side, med ringen udad, med ringen udad. Fortsæt med at skubbe skiven forsigtigt opad, med ansigtet mod navlen, og hold den foldet hele tiden. For at sikre, at du ikke lækker, er det vigtigt at skubbe diskusskiven ind under skambenet, som er diskusskivens omdrejningspunkt. Menstruationsskiven placeres dybere end menstruationskoppen, på tværs af skedeåbningen, hvor den opsamler menstruationsvæsken inde i.
 • For at fjerne den skal du føre fingeren ind i skeden, tage fat i den særlige ringpå skiven og forsigtigt trække den ud. Tøm og rengør den.

Det er meget vigtigt at huske, når du bruger menstruationskop vs. menstruationsskive: 

 • I modsætning til menstruationskopper skaber en menstruationsskive ikke et vakuum, hvilket betyder, at det er en god mulighed for folk, der har en spiral.Koppen, derimod skaber et vakuum, som derfor skal håndteres forsigtigt for ikke at løsne en eventuel spiral enhed.
 • Når du vælger en menstruationsskive, behøver du ikke at tage hensyn til fødsel eller cervikal positionering, som det er tilfældet med kopper. 

Er der nogen risiko ved at anvende menstruationskopper eller -skiver?

Der er ingen risiko ved at anvende nogen af produkter, så længe du følger brugsanvisningen nøje og tager alle hygiejneforanstaltninger, dvs. vasker dine hænder, før du indsætter og fjerner skiven eller koppen, og steriliserer dem før og efter hver anvendelse. Det anbefales dog ikke at anvende menstruationskop, hvis: du har forbrændinger, irritation eller betændelse i kønsorganerne eller føler ubehag og smerte ved vandladning. 

Hvor længe kan du bruge menstruationskopper og bind?

For at opnå optimal hygiejne anbefaler vi, at du ikke bærer din menstruationskop i mere end 10 timer uden at tage den af. Den skal tømmes ca. to gange om dagen, afhængigt af din hvor meget du bløder. Hvis du bløder kraftigt, skal du tømme den oftere for at undgå risiko for lækage. Du må heller ikke bære menstruationsskiver eller -kopper i mere end 12 timer uden at tømme dem.

Her er et andet tip: Det er mere effektivt at overvåge dit flow, når du begynder at bruge et af FemiEko-produkterne. På denne måde ved du, med hvilke intervaller du skal fjerne og tømme koppen eller skiven i de første dage af din menstruation og mod slutningen.

Hvad er bedst til at håndtere kraftig blødning, menstruationskopper eller skiver?

Silikone menstruationsskiverne har et unikt design og er kompatible med enhver anatomi og enhver grad af blødning, uanset om den er kraftig, medium eller let. Forskellen ligger i de intervaller, hvormed du skal fjerne og tømme den.

Menstruationskoppen findes derimod i forskellige størrelser og vælges efter livmoderhalsen, så for at være sikker skal du kende din krops anatomi lidt bedre. 

Menstruationskop vs. skive: myter

Koppen kan ikke bruges af jomfruer – MYTE! Vi har udviklet en menstruationskop specielt designet til TEEN-kategorien, som er kompatibel med teenagepigers behov, og som også er velegnet til jomfruer.

Du kan ikke dyrke sex, når du har menstruation – MYTE! Menstruationsskiven kan bruges ved sex, men vær forsigtig! Det beskytter dig ikke mod en uønsket graviditet.

Er menstruationskopper og -skiver genanvendelige?

Ja, de kan genbruges, og det er en af fordelene ved menstruationskopper og -skiver. Det betyder, at du køber dem én gang og bruger dem i et par år. Når du tager dem ud for at tømme dem under din menstruation, skal du blot skylle dem med vand og sætte den i igen. 

Det er dog meget vigtigt at vide, at både skiven og koppen skal steriliseres før hver anvendelse, også første gang. Steriliseringen foretages også, når menstruationen er ophørt, når blødningen stopper. Der er to måder at sterilisere dine produkter på: med en speciel sterilisator, som du kan finde i afsnittet “Tilbehør” på vores website, eller ved at koge dem i vand i 10 minutter. Mellem menstruationerne anbefaler vi, at du efter sterilisering opbevarer koppen eller skiven i den særlige pose, der følger med. 

Nu hvor du har lært det vigtigste om koppen og menstruationsskiven – to revolutionerende produkter i enhver kvindes liv – er det tid til at vælge den, der passer bedst til dine behov. Eller du kan prøve dem begge sammen med den specielle sterilisator. Hvis du bestiller mindst 3 produkter, har vi mulighed for at vælge “Naked Box”-emballage, som er en enkelt genanvendelig, miljøvenlig æske, der kan genbruges. Ved at vælge “Naked Box” får du desuden 20 % rabat på fremtidige køb. 

Uanset hvilken løsning du vælger, sparer du penge og føler komfort under din menstruation.

Join the conversation

Login

Create an account

Datele personale vor fi folosite pentru a-ți susține experiența pe acest site web, pentru a administra accesul la contul tău și pentru alte scopuri descrise în Politik for personoplysninger.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

INDKØBSPOSE 0

SENEST SET 0

Mega Heavy

Femiekos retentionskapacitet
/ 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Ekstra Heavy

Femiekos retentionskapacitet
/ 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Super Heavy

Femiekos retentionskapacitet
/ 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Combo

Femiekos retentionskapacitet
/ 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Let

Femiekos retentionskapacitet
/ 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Moderate

Femiekos retentionskapacitet
/ 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Heavy

Femiekos retentionskapacitet
/ 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL: