Ved enhver ordre afgivet mellem 08.12.2022 - 02.01.2023 på mindst 149 kr. modtager du en garanteret genanvendelige stofbind i GAVE!

Menstruationsskive eller menstruationskop? Hvad FemiEko-specialisterne anbefaler

Menstruationsskive eller menstruationskop?

Genanvendelige menstruationsprodukter har vundet popularitet blandt kvinder over hele verden, fordi de hjælper dem med at føle bevægelsesfrihed og beskyttelse, selv i denne periode af måneden. Først kom menstruationskoppen, et sundt og behageligt alternativ til traditionelle produkter. De, der har brugt det, har givet deres dom: det er et must-have. Så FemiEko-specialisterne skabte menstruationsskiven, et virkelig innovativt genanvendeligt intimprodukt, der er designet til at give endnu mere komfort under menstruation. De kvinder, der testede den, kaldte den “det perfekte produkt”.

De to produkter er komplet modsætninger, både i form og i funktion. Princippet er dog det samme: du glemmer alt om engangsprodukter, som du skal betale måned efter måned. Du har fuld bevægelsesfrihed: Du kan dyrke enhver form for sport, svømning, yoga, fitness i fitnesscenter eller udendørs løb.

Start med at lære to af FemiEkos produkter bedre at kende. Nedenfor finder du de oplysninger, du har brug for om, hvad de er, hvordan de fungerer, og forskellen mellem en menstruationsskive og en menstruationskop.

Hvad er menstruationsskiven, og hvilke fordele har den? 

Dette er det nyeste genanvendelige produkt, der er designet til at give kvinder al den komfort, de har brug for under menstruation. Den er fremstillet af biokompatibel silikone, som ikke irriterer, forårsager allergi eller udvikler en ubehagelig lugt. 

Disken opsamler effektivt menstruationsblod og kan bruges i ca. 8 timer, men ikke mere end 12 timer. Den fungerer efter et enkelt system: den kan let foldes sammen, har en lang hale og en ring, der gør det nemt at sætte den ind og ud. 

Det nye er, at den placeres på skrå i skedesystemet og på denne måde opsamler menstruationsblodet meget højere oppe. Dens placering vil være anderledes end for en menstruationskop, som indsættes lige. Silikone menstruationsskiven fungerer som en cirkel på indersiden, der hviler på skambenet. Den optager derfor ikke plads i skeden. Derfor anbefaler FemiEko-specialisterne dette produkt, som endda kan bæres under sex, hvilket er kontraindiceret, når du bruger tampon eller menstruationskop. 

Det er meget vigtigt at vide, når du bruger FemiEko menstruationsskive, at den steriliseres både i begyndelsen af din menstruation, før brug, og i slutningen, efter brug. Du skal blot koge den i vand i 10-20 minutter, ikke mere, eller bruge en speciel sterilisator fra FemiEko-tilbehørssortimentet. Den kan også rengøres under menstruation med en intimgel.

 FemiEko menstruationsskive

Hvad er en menstruationskop. Anbefalinger til valg og brug af den

Koppen er et andet genanvendeligt produkt, også fremstillet af medicinsk silikone, som indsættes i skeden og opsamler menstruationsblod indeni.  

I modsætning til skiven – det produkt, der er beskrevet ovenfor – fås den i to størrelser, og du kan vælge den, der er ideel for dig, alt efter din livmoderhals længde. Det er vigtigt at beslutte præcis, hvilken størrelse der passer til dig for at undgå enhver risiko for lækager. Her er anbefalingerne fra FemiEko-specialisterne: 

  • Størrelse A anbefales til kvinder med svag til kraftig menstruation, som er under 30 år, har en lav livmoderhals og ikke har født børn. 
  • Størrelse B er mere velegnet til kvinder, der er blevet mødre, er over 30 år, har en kraftig menstruation og en høj livmoderhals.

Det er nemt at bruge menstruationskoppen: Placer den i skeden, hvilket giver 100 % komfort og beskyttelse. Hvis du har et let flow, kan du beholde den i 8 til 10 timer, og hvis du har et kraftigt flow, skal koppen tømmes hver 3-4 time og sættes i igen. Produktet har en lang hale, som kan justeres ved at klippe, så det er så behageligt som muligt. Brug den på ferien, når du dyrker sport, eller når du bare udfører dine daglige aktiviteter. 

Hvad er en menstruationskop. Anbefalinger til valg og brug af den

Forskelle mellem menstruationsskive og menstruationskop

  • Placeringen inde i skeden er anderledes: Disken opsamler menstruationsblodet meget højere oppe, fordi den er placeret diagonalt over skedeåbningen. Den vil ikke optage plads i skeden. Kop derimod indsættes lige opad, ikke særlig højt, ligesom en engangstampon, for at skabe det vakuum, der er nødvendigt for at opsamle menstruation.  
  • Du kan have sex, når du har menstruationsskive på, men ikke når du bruger menstruationskoppen.
  • Skiven ligner en membran, mens koppen har en konisk form. 
  • Menstruationsskiven har en lidt tykkere kant og suger ikke, men sidder fast på plads og forbliver åben, så den opsamler din menstruation korrekt og behageligt for dig. 

Når du skal vælge et menstruations- eller intimhygiejneprodukt, er det vigtigt at vide, hvilke behov du har, men også hvordan de enkelte produkter fungerer, hvilke fordele og ulemper de har. Når du har fået alle de oplysninger, du har brug for om de to FemiEko-produkter, koppen og menstruationsbindet, kan du vælge den, der passer til dig.

Join the conversation

Login

Create an account

Datele personale vor fi folosite pentru a-ți susține experiența pe acest site web, pentru a administra accesul la contul tău și pentru alte scopuri descrise în Politik for personoplysninger.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

INDKØBSPOSE 0

SENEST SET 0

Mega Heavy

Femiekos retentionskapacitet
/ 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Ekstra Heavy

Femiekos retentionskapacitet
/ 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Super Heavy

Femiekos retentionskapacitet
/ 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Combo

Femiekos retentionskapacitet
/ 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Let

Femiekos retentionskapacitet
/ 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Moderate

Femiekos retentionskapacitet
/ 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Heavy

Femiekos retentionskapacitet
/ 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL: