Komplet guide til vask og vedligeholdelse af menstruationstrusser

Menstruationstrusser er innovatorerne, når det gælder komfort og beskyttelse i kvinders menstruationsdage. Dette produkt er skabt netop for at mindske stresset i menstruationsperioden, når du frygter at få pletter, eller når du konstant er bekymret for at skulle skifte bind eller engangstampon. 

De, der har prøvet Femi.Eko’s genanvendelige hygiejneprodukter, ved allerede, hvordan det er at glemme, at man har menstruation. Hvorfor? Fordi du har menstruationstrusserne på, som beskytter dig i op til 10 timer, og som du kun har købt én gang. En anden stor fordel ved genbrugsundertøj er, at det hjælper dig med at spare penge. Et enkelt par kan bruges i mindst 2 år, hvis plejeanvisningerne følges. 

For at få mest muligt ud af dit Femi.Eko menstruationsundertøj hjælper vi dig med en komplet guide til vask og pleje. Jo bedre du følger nedenstående anbefalinger, jo længere tid vil du kunne bruge dem, uden at de forringes.

Hvordan vasker man menstruationstrusser korrekt? 6 enkle vedligeholdelsestips

Menstruationstrusser skal vaskes første gang, du køber dem, inden de bruges første gang. For at kunne bære dem skal du skylle dem i hånden eller bruge en skånsom cyklus i vaskemaskinen, men ved en temperatur på højst 40 grader. Efter hver brug er det vigtigt, at du følger nedenstående trin og følger plejevejledningen. 

1. Skyl dem i koldt vand

Du har brugt dit undertøj til din menstruation, og det er tid til at skifte det. Efter brug skal du vaske dem med koldt vand for at fjerne menstruationsblod. Du ved, at det absorberende område er helt rent, når vandet, du skyller dem i, forbliver helt klart. Det vigtigste er at skylle dem, før blodet hærder, så de absorberende lag bliver grundigt renset. Læg ikke dine underbukser i blød i koldt vand i mere end 15 minutter.

2. Vask dem i hånden eller i maskinen ved højst 40 grader Celsius

Efter skylning i koldt vand vaskes menstruationsundertøjet som normalt, som det er tilfældet med alt andet undertøj. Vi anbefaler, at du bruger et mildt, parfumefrit vaskemiddel, der renser de absorberende lag grundigt uden at beskadige dem på nogen måde. Brug en undertøjspose til at lægge dem i, inden du lægger dem i vaskemaskinen. Meget vigtigt! Vask ikke menstruationsundertøj ved temperaturer over 40 grader, og vælg et program med færre omdrejninger. Du må ikke klemme dem hårdt med hånden, da du kan beskadige lagene. 

3. Brug ikke blegemiddel eller balsam

Når du vasker dine menstruationstrusser, skal du kun bruge vaskemiddel. Balsam eller blegemiddel anbefales ikke, da de kan ødelægge de absorberende lag og også føre til irritation i intimområdet.

4. Brug Femi.Eko menstruationstrusser rengøringsgel

Du kan bruge den specielle rensegel, der er udviklet af Femi.Eko-specialisterne, når du er på farten, og det ikke er lige så praktisk at vaske dit menstruationsundertøj som derhjemme.  Vi taler om et produkt fremstillet af naturlige ingredienser, der er egnet til alle genanvendelige menstruationsprodukter For at rengøre menstruationsundertøj skal du skylle det med koldt vand og derefter lægge det i blød i varmt vand for at gøre det nemmere at vaske det. Tilsæt derefter gelen, og skyl, indtil vandet løber klart.

5. Tør dem naturligt 

Menstruationstrusser tørrer naturligt, ikke i tørretumbleren eller på radiatoren. Temperaturer over 40 grader skader den vandtætte belægning, så hvis du vil have glæde af dem så længe som muligt uden at skulle udskifte dem, skal du lade dem tørre frit og grundigt. Invester i en kombination, der indeholder flere par trusser i forskellige mønstre og farver, som du kan skifte i løbet af din menstruation. Det er vigtigt at lade trusserne tørre grundigt, så lagene ikke er fugtige, inden du tager dem på, da de ellers vil afgive lugt og overdreven fugt, hvilket gør dem til et dårligt miljø for uønskede bakterier. 

6. Lad være med at stryge dem

Menstruationstrusser stryges ikke. Hvis du bruger et strygejern, vil den høje temperatur smelte det vandtætte lag og ødelægge undertøjet.

7. Sanitet

Hvis du har brugt dine trusser, mens du har haft en vaginal infektion, kan du foretage en desinficerende skylning ved at vaske dem hurtigt ved 60 grader. Du kan også gøre dette ritual, hvis du føler, at de har udviklet en ubehagelig lugt. Gør det ikke mere end to gange om året, hvis du vil have en lang periode med effektiv absorption. 

Her kan du se Femi.Eko-specialisternes anbefalinger forklaret i detaljer, som vil hjælpe dig med at holde dit menstruationsundertøj i god stand så længe som muligt. Samtidig kan du tilføje nye designs til din kollektion, f.eks. Smilla eller Freja, som har blondeindlæg og vil få dig til at føle dig godt tilpas i din sexede, feminine og stærke hud. Du kan også finde sømløse menstruationstrusser eller vandtætte menstruationstrusser i vores online shop. Vælg dem, der passer bedst til din smag og dine behov! 

Rengøring af et par menstruationstrusser er en meget enkel og hurtig proces. Du kan vaske dem i hånden eller i vaskemaskinen, så længe du følger ovenstående anvisninger. Ikke alene tager det ikke lang tid at vaske dem, men en korrekt rengøring forlænger også deres levetid. Køb dem én gang og brug dem i mindst 2 år. Ret omkostningseffektivt, ikke?

DEL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LÆS MERE

Combo

Femiekos retentionskapacitet / 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Mega Heavy

Femiekos retentionskapacitet / 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Ekstra Heavy

Femiekos retentionskapacitet / 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Super Heavy

Femiekos retentionskapacitet / 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Heavy

Femiekos retentionskapacitet / 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Moderate

Femiekos retentionskapacitet / 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Let

Femiekos retentionskapacitet / 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL: