FAQ Menstruastionskiver

Femi.Eko® menstruationsskive er fremstillet af 100 % medicinsk silikone, designet af Wacker German Medical Silicone i Tyskland under mærket Elastosil. Det bruges til medicinske formål og er 100 % biokompatibelt silikonegummi, som ikke fremmer nogen bakterievækst og derfor er sikkert for kroppen, både indvendigt og udvendigt. Vores teknologi med antibakterielt Saniconcentrate er 99,99 % sikker mod bakterier og giver stor sikkerhed i mange år fremover, uden at det er nødvendigt at sterilisere menstruationsskiven. Alle vores produktkombinationer er lavet af materialer til medicinsk brug, der er sikre til indvortes brug. Selv de farver, vi bruger, er medicinsk sikre og kompatible med den menneskelige krop.

Menstruationsskiven fra Femi.Eko® er ikke kun behagelig, men også sikker for helbredet og mere praktisk til din månedlige pleje. Den vil hjælpe dig med at spare penge og leve et stressfrit liv ved at eliminere den konstante følelse af skam og ubehag, som kvinder ofte føler hver måned, når de bruger upålidelige menstruationsprodukter. Menstruationsskiven giver frihed til at svømme, cykle og endda få en nats søvn uden at bekymre sig om beskidte lagner eller lækager. Desuden kan den bruges i op til 5 år og bæres sikkert i op til 12 timer uden risiko for bakterier eller lugt. Du kan problemfrit bruge en menstruationsskive under samleje og som et sikkert alternativ til menstruationskoppen, hvis du har en spiral.

En menstruationsskive  fra Femi.Eko® er den sikreste måde at beskytte mod lækager på, når den indsættes korrekt. For at forhindre lækager skal du sørge for, at menstruationsskiven er placeret bag skambenet og indsat højt og dybt nok til at nå livmoderhalsen. Du bør tømme menstruationsskiven mindst en gang hver 8.-12. time, afhængigt af dit blødningsniveau, for at undgå lækager. Du kan også selv tømme menstruationsskiven, når du går på toilettet, men læs vejledningen om denne selvtømningsmetode – SELVTØMNING.

I begyndelsen anbefaler vi, at du tager menstruationsskiven ud efter 5 timer, for at se hvor meget blod menstruationsskiven har opsamlet. Med tiden vil du præcis vide hvornår du skal skifte skiven. Det hele afhænger af din krop eller dine menstruationsdage 😊.

Når du går på toilet kan du opleve at der kommer blod ud. Det skyldes at du spænder i bækkenmusklerne og menstruationsskiven derved ændrer position til den selvtømmende metode: SELVTØMNING. Det er en egenskab ved Femi.Eko® menstruationsskiven, der hjælper med at holde skiven på plads i skeden, så den udnyttes til dens fulde kapacitet, uden at det er stressende at bruge menstruationsskiven (husk ikke at bruge menstruationsskiven i mere end 12 timer ad gangen, uden at vaske den, også selvom det er meget let at vænne sig til denne selvtømningmetode). Du bør altid have rene hænder, da det kan være nødvendigt at stikke en finger ind for at skubbe menstruationsskiven på plads bag skambenet. I de fleste tilfælde vil menstruationsskiven, ved selvtømning, bare sætte sig automatisk på plads, men for at være bedst beskyttet bør du tjekke det.

Ja, det kan du godt. Femi.Eko® Menstruationsskive er designet til at blive foldet på midten, så er den på størrelse med en almindelig tampon, når den sættes ind. Når du indsætter menstruationsskiven, vil den åbne sig en smule, men det bør ikke genere dig indvendigt. Hvis du har lav livmoderhals, er jomfru eller blærefølsom, kan du vælge vores DELICATE-skive, som er anatomisk udviklet til særlige behov.

Femi.Eko® Menstruationsskivens udtagningsring er designet til ikke at skabe nogen ubehag, samtidig med at den er praktisk til at gribe fat i for at udtage menstruationsskiven. Så hvis du vil klippe i den, skal du måske tænke dig om en ekstra gang. Hvis du føler at ringen generer dig, når du bruger menstruationsskiven (sørg for at skubbe menstruationsskiven dybt ind i skeden og prøv det i mindst 2 cyklusser), så kan du overveje at klippe i udtagningsringen. Sørg for at klippe den glat, så den ikke forårsager ubehag eller indre skader.

Femi.Eko® UNIVERSAL menstruationsskive fås i en enkelt rund form og med en udvendig udtagningsring, der er anatomisk designet til at passe til de fleste livmoderhalse, uanset alder eller om man har født børn. Til sammenligning har DELICATE-skive en oval form og en integreret udtræksring, som er udviklet specielt til teenagere, følsomme kvinder og kvinder med en lav eller medium livmoderhals. Begge menstruationsskiver fra Femi.Eko® er specielt designet med den unikke ring, så skiven er let at tage ud. Vi udviklede skiven med den udtagningsring netop på den unikke måde, og med viden om at udtagning af menstruationsskiven nok er den største udfordring kvinder står over for, når de vælger denne type menstruationsprodukt

Ja, du kan bruge Femi.Eko® menstruationsskive natten over og i op til 12 timer uden nogen risiko. Du kan sove behageligt og trygt uden at bekymre dig om lækager eller ubehag.

Ja, du kan dyrke sex uden at problemer med lækage, mens du bruger en Femi.Eko® menstruationsskive. Den giver både beskyttelse og komfort under samleje. Du skal dog sørge for at placere menstruationsskiven korrekt og sikre at den er placeret korrekt for at undgå ubehag eller lækager.

Du kan rengøre din Femi.Eko® menstruationsskive ved at vaske den med varmt vand og intimsæbe uden olier eller parfume. Sørg for at skylle den grundigt, før du sætter den i igen. Du kan også sterilisere den ved at koge den i et par minutter før hver cyklus eller bruge vores Femi.Eko® sterilisator som du finder under tilbehør.

En Femi.Eko® menstruationsskive kan holde i helt op til 5 år med den rette pleje og vedligeholdelse. Det gør den til en omkostningseffektiv og miljøvenlig løsning.

Ja, du kan bruge en Femi.Eko® menstruationsskive  sammen med en spiral. Det er dog vigtigt at være forsigtig og sikre sig, at spiralens snore er ordentligt gemt bag livmoderhalsen for at undgå eventuelle forstyrrelser af spiralen.

Instruktioner til indsættelse og udtagelse af menstruationsskiven finder du på vores produktside. Eller se instruktiuonerne i denne film.

Ja, du kan bruge en Femi.Eko® menstruationsskive under træning, svømning og andre fysiske aktiviteter. Menstruationsskiven giver sikker beskyttelse og komfort, så du kan deltage i dine almindelige aktiviteter uden bekymring.

Ja, Femi.Eko® menstruationsskiven er designet med fokus på komfort. Når den er korrekt indsat, bør den ikke forårsage ubehag eller kunne mærkes, mens den er i brug.

Combo

Femiekos retentionskapacitet / 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Mega Heavy

Femiekos retentionskapacitet / 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Ekstra Heavy

Femiekos retentionskapacitet / 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Super Heavy

Femiekos retentionskapacitet / 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Heavy

Femiekos retentionskapacitet / 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Moderate

Femiekos retentionskapacitet / 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Let

Femiekos retentionskapacitet / 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL: