Bæredygtighed

“Vi arver ikke jorden fra vores forfædre, vi låner den af vores børn.”.

Femi.Eko® elsker idéen om en sund krop og en lykkelig planet. Det guider os i alt, hvad vi gør, laver og siger. Vi udvikler holdbare menstruationsprodukter, der er behagelige og lækagesikre at have på.

Vi stræber efter at forbedre vores forretningspraksis ved at tage os af kvinders behov og samtidig beskytte vores planet. Vi stræber efter at producere mindre affald og fremmer en “reducer og genbrug”-politik, fra vores emballage til vores produkter.

Omsorg for dig, omtanke for planeten.

Da ressourcerne er begrænsede, er vi klar over at vi skal bruge dem med omtanke og det er derfor, vi passer på hvert skridt vi tager på vores rejse: fra råmaterialer, fremstilling, transport, distribution til slutbrugeren og hvert produkts levetid. For os betyder det, at vi sætter spørgsmålstegn ved vores beslutninger og spørger os selv på hvert skridt af vejen: "Er det her virkelig nødvendigt? Hvem vil blive påvirket af det og hvornår?"

Kemikaliefri menstruations hygiejne alternativer

Vores mål er at beskytte kvinders sundhed ved at vælge materialer, der ikke er giftige, men som tager hensyn til kvindekroppens anatomi og intimområdets følsomhed ved at lade det naturlige flow ske ... naturligt.

Fra kopper til bind til undertøj, tester og udvælger vi kun lægeligt godkendte faciliteter til vores produktion. Alle vores produkter skal bestå forskellige tests og have overensstemmelses- og kvalitetscertifikater, der garanterer dig et sikkert valg, når du køber hos Femi.Eko. Alle vores stoffer er Eoko-Tex-certificeret, så de er fri for skadelige kemikalier for huden og planeten.

Alle vores produkter er moderne løsninger til beskyttelse ved menstruation og andre lækager. Beskyttelse som ikke forstyrrer den naturlige balance i intimområdet og ikke påvirker balancen i skedens flora og det reproduktive system, hvilket er en bæredygtig løsning for kvinders, teenageres og endda spædbørns sundhed.

HAMP-patenteret teknologi med høj økologisk effekt.

Femi.Eko's patenterede teknologi er baseret på beskyttende absorberende lag bestående af hamp garn i kombination med økologisk bomuld og andre naturlige tekstiler. Hvorfor vælger vi hamp frem for alle andre tekstiler? Fordi det er biologisk nedbrydeligt, godt for kroppen og bedre for planeten. Hamp er det mest bæredygtige materiale, fra produktion til brug: det omstrukturerer jorden, er CO2-negativt og kræver ikke så meget vand at dyrke. Hamp har en kort væksttid - kun 3 måneder - og kræver ikke pesticider eller andre kemiske processer til dyrkning og produktion. Når det bæres, har det adskillige egenskaber, der gavner den intime balance: det er absorberende, antibakterielt, allergivenligt, fugtregulerende, lugthæmmende, termoregulerende, åndbart, holdbart, kemikaliefrit, biologisk nedbrydeligt og bæredygtigt, og kaldes også "vegansk uld".

Markedet for produktion af hamp stof/-tekstiler vokser betydeligt hvert år og ifølge www.thebusinessresearchcompany.com er det ved at blive et af fremtidens vigtigste materialer (med en betydelig vækst på 37,9% CAGR (annualiseret flerårig vækstrate) indtil 2027*). Store modebrands producerer allerede hamptekstiler og markedsfører dem som "bæredygtige" og en del af den "grønne" brandingbevægelse.

Kontrolleret produktion

Vi udvælger vores partnere nøje og vi er konstant på udkig efter leverandører med bæredygtige certificeringer, samtidig med at, vi så vidt muligt, forsøger at støtte lokale produktionskanaler.

Nogle af vores produkter er produceret i Asien, andre er produceret i Europa, og du vil altid kunne se på æsken eller på selve produktet, hvor det er produceret, så det er sporbart og synligt.

Alle Femi.Eko®’s produktionsprocesser er designet og udvalgt til at reducere vores miljømæssige fodaftryk og energiforbrug. Vi vælger produktionsfaciliteter, der har integrerede vandbehandlingssystemer, kontrollerer deres udstødningsemissioner eller der bruger biomasse til at producere varmt vand med. Vi ser også efter genanvendelig energi ved hjælp af solpaneler og endda elbiler, når vi taler om leverandører og partnere.

En anden vigtig faktor er brugen af organiske materialer, der ikke forurener jorden og vandet, eller er sundhedsskadelige for de mennesker der arbejder med det.

Femi.Eko® bruger genbrugte tekstiler i mange af vores kollektioner for at støtte en genanvendelig kredsløb af vores ressourcer - for eksempel i vores badetøjskollektion.

Femi.Eko vil konstant udvide sit produktsortiment med det formål om at opfylde alle kvinders behov, og altid med den EKOlogiske faktor for øjet.

Transport

Vi er meget opmærksomme på at sikre en troværdig dialog og bestræber os ikke kun på at undgå unødvendig emballage, men også på at begrænse forbruget af brændstof.

Vores produkter transporteres primært med skib eller tog fra vores produktionscenter i Asien eller over land i Europa til vores lagre i Danmark og Rumænien. Vores produkter transporteres over vandet med skib, eller over land med tog, frem for med fly.

Til kundeleverancer bruger Femi.Eko® en kombination af land- og luftfragt, og vi samarbejder med virksomheder, der sætter emissionsmål.

Vi tilbyder muligheden for at få ordrerne leveret til afhentningssteder i stedet for direkte hjem, hvilket er et lille skridt i kampen mod CO2-udledning. I nogle af de lande, hvor Femi.Eko® er repræsenteret, tilbyder vi også gratis returnering til afhentningssteder.

Emballage

Alle vores produkter er pakket i FSC-kasser og har ingen plastbelægning og er fuldt genanvendelige.

Vores menstruationstrusser har en hygiejnisk beskyttelse, der er biologisk nedbrydelig og vi bruger ikke ekstra etiketter og indlæg.

Vi leverer vores pakker i bionedbrydelige poser lavet af majsstivelse eller i FSC-papemballage, som er fuldstændig genanvendelig.

For at undgå unødvendigt emballageaffald har vi fundet på en innovativ metode til at levere ordrer med mere end 3 par menstruationstrusser. Hvis du vælger vores smukke Naked Box, leverer vi dit menstruationsundertøj i løs vægt, uden at du får unødvendig emballage med, som alligevel ville være endt i skraldespanden.

CO2-aftryk

Bare ved at skifte fra engangs- til genbrugsprodukter kan enhver kvinde massivt reducere CO2-produktion og affald. Fra råmaterialer til hvert produkts levetid, er genanvendelige produkter et levedygtigt alternativ for det moderne samfund, til at bekæmpe forurening og global opvarmning.

Fordi det ikke er nok bare at tænke, men at handle, har vi indgået et samarbejde med Trees for the Future for aktivt at bidrage til fremtiden for vores planet. For hvert produkt, du køber hos Femi.Eko®, bliver der plantet et træ og givet bidrag til at dyrke landbrug for kvinder i Afrika, så de kan blive uafhængige og brødføde deres familier.

Uddannelse

En bæredygtig verden kræver individuel og fælles indsats i både det lokale og det globale samfund. Vi ser det som vores ansvar at lære mennesker at respektere vores økosystemers skrøbelighed og at forstå, at handlinger har konsekvenser og kan ødelægge, men bestemt også opbygge et sikkert sted for fremtidige generationer.

Femi.Eko® vil gerne takke alle der aktivt deltager i køb af genanvendelige menstruationsprodukter, ligesom vi gerne vil minde om, at det at købe bevidst, genbruge og endda vaske i koldt vand, sammen med andet tøj og tørre på tørresnor, kan reducere vandspild og energiforbrug.

Vores mål er at øge bevidstheden om dette reelle moderne miljøproblem, ved netop at informere folk, uanset alder, om, at selv små handlinger kan have en positiv indvirkning på den globale opvarmning, forurening og vores planets fremtid.

Menstruel fattigdom

Menstruel fattigdom dækker over et globalt problem, som påvirker mennesker, der ikke har adgang til de hygiejneprodukter, den uddannelse, de faciliteter eller den affaldshåndtering, der er nødvendig for at håndtere den månedlige cyklus. Disse problemer kan forårsage mentale og fysiske helbredsproblemer samt stigmatisering og social udstødelse. Menstruationsprodukter betragtes ofte som luksusvarer og beskattes derefter, hvilket gør dem uoverkommelige for mange kvinder og teenagere. Nogle lande har vedtaget love, der giver gratis menstruationsprodukter i skoler og fængsler, men der skal gøres mere.

Ved at forsøge at skabe menstruationsprodukter, der er både overkommelige og tilgængelige, ønsker vi at gøre en ende på menstruationsfattigdom og menstruationsstigmatisering, som er grunden til at mange kvinder oplever problemer når de får deres menstruation, og de derfor for eksempel er nødt til at pjække fra skole eller arbejde, og i nogle tilfælde endda påvirker deres selvtillid.

For at tage kampen mod menstruel fattigdom op har Femi.Eko® indgået et samarbejde med Better Vision to Africa, hvor vi leverer menstruationskopper, genanvendelige bind og menstruationsundertøj til deres undervisning i det reproduktive system og til at bekæmpe menstruel fattigdom i Afrika.

Combo

Femiekos retentionskapacitet / 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Mega Heavy

Femiekos retentionskapacitet / 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Ekstra Heavy

Femiekos retentionskapacitet / 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Super Heavy

Femiekos retentionskapacitet / 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Heavy

Femiekos retentionskapacitet / 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Moderate

Femiekos retentionskapacitet / 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL:

Let

Femiekos retentionskapacitet / 12 timer

Binder værd

Tampoaner værd

ANBEFALET TIL:

FANTASTISK TIL: